inr.gr


Ελληνική Βιομηχανία

Τράπεζα Πειραιώς: Νέες συνεργασίες συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίαςΣυνεχίζει δυναμικά η Τράπεζα Πειραιώς την υλοποίηση του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που έχει επιλέξει, με στόχο για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Ειδικότερα, η Τράπεζα προχώρησε σε τρεις νέες συνεργασίες συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας με τη γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ (γάλα παραγωγών των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας), με την ομοειδή βιομηχανία γάλακτος ΝΙΚΖΑΣ ΑΕ (γάλα παραγωγών του νομού Λάρισας) και με την ΕΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕ (ελαιόλαδο παραγωγών του νομού Κορινθίας).

Μέσω των συμφωνιών αυτών οι παραγωγοί έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα για την αγορά των απαραίτητων καλλιεργητικών εφοδίων, με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, τη στιγμή που τη χρειάζονται, αλλά και εγγυημένη τη διάθεση και πληρωμή της παραγωγής τους.

Οι τρεις νέες αυτές συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας αφορούν ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές προτάσεις και πιστοποιούν τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση των υγιών και παραγωγικών προσπαθειών στον πρωτογενή και τον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας.

Η βιομηχανία γάλακτος ΟΜΗΡΟΣ ΑΕΒΕ, με έδρα τα Τρίκαλα, λειτουργεί σύγχρονο και άριστα εξοπλισμένο εργοστάσιο, στο οποίο παρασκευάζει υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα, με πίστη στις αυθεντικές και παραδοσιακές συνταγές της. Παράγει μεγάλη ποικιλία τυριών (φέτα ΠΟΠ, πρόβειο τυρί light, αγελαδινό λευκό τυρί απλό και light και τυρί χωρίς λακτόζη). Τα προϊόντα της προωθούνται κυρίως σε αγορές του εξωτερικού, με το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών της να απορροφάται από μεγάλες, διεθνείς λιανεμπορικές αλυσίδες. Στόχος της γαλακτοβιομηχανίας είναι η συνεχής βελτίωση των προϊόντων της και των υπηρεσιών της, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της.

Το 2014 η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 8,77 εκατ. ευρώ, οι οποίες απέδωσαν μεικτά κέρδη 1,48 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 1,45 εκατ. ευρώ. Την τετραετία 2011-2014 πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις 28,44 εκατ. ευρώ, οι οποίες απέδωσαν μεικτά κέρδη 4,09 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 3,85 εκατ. ευρώ.

Δείτε τον ισολογισμό της εταιρείας στα Οικονομικά Στοιχεία του site.

Η βιομηχανία γάλακτος ΝΙΚΖΑΣ ΑΕ, με έδρα τη Λάρισα, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1970, ως οικογενειακή επιχείρηση. Αναπτύχθηκε και από το 2007 λειτουργεί ως ανώνυμη εταιρεία σε καινούργιες εγκαταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν όλους τους χώρους για την παραγωγή, την ωρίμανση και τη διάθεση των τυροκομικών προϊόντων της. Παράγει μεγάλη γκάμα τυριών (φέτα, τυρί γίδινο, κεφαλοτύρι, μανούρι , ανθότυρο κ.α.), πιστοποιημένα με ISO και IFS. Ειδικότερα η φέτα «Νίκζας» έχει αποσπάσει βραβεία από διεθνείς οργανισμούς. Το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της διοχετεύεται σε ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Κύπρο, Γαλλία, Βέλγιο, Αγγλία και Σουηδία κ.ά.) αλλά και σε τρίτες χώρες (όπως οι ΗΠΑ Αμερική και ο Καναδάς), ενώ μικρότερο μέρος κατευθύνεται σε χονδρεμπόρους και καταστήματα τροφίμων ανά την Ελλάδα.

Το 2014 η εταιρεία πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 12,76 εκατ. ευρώ, οι οποίες απέδωσαν μεικτά κέρδη 1,88 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 1,395 εκατ. ευρώ. Τη δεκαετία 2005-2014 πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις 86,59 εκατ. ευρώ, οι οποίες απέδωσαν μεικτά κέρδη 12,89 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 10,00 εκατ. ευρώ.

Δείτε τον ισολογισμό της εταιρείας στα Οικονομικά Στοιχεία του site.

Η ΕΑΣ Κορινθίας ΑΕ ιδρύθηκε στην Κόρινθο το 1919, με σκοπό την ανάδειξη, μέσα από τη συνεταιριστική προώθηση ποιοτικών κορινθιακών προϊόντων. Το 2007 ξεκίνησε τη λειτουργία υπερσύγχρονου τυποποιητηρίου, στο οποίο συγκεντρώνεται με αυστηρές προδιαγραφές το ελαιόλαδο από την ποικιλία ελιάς «Μανάκι». Πεποίθηση και φιλοσοφία της Ένωσης είναι να προσφέρει στον καταναλωτή ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας, το οποίο σταδιακά προωθεί και εκτός Ελλάδος (μέχρι στιγμής σε Ιταλία, Μεξικό, Καζακστάν, Γερμανία, Καναδά , Βέλγιο, Σερβία και Ρουμανία), ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις για εξαγωγή στις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τα ΗΑΕ και την Ινδία. Τα βασικά προϊόντα της Ένωσης είναι το «Corinthi Land» εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αποκλειστικά από την ποικιλία ελιάς «Mανάκι», το «Lais», εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με επιλογή ποικιλιών ελιάς «Μανάκι» και «Koρονέικη» από την Πελοπόννησο, καθώς και το «This», εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από προϊόν βιολογικής καλλιέργειας.

www.inr.gr , 7 Δεκεμβρίου 2015ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ                RSS