inr.gr


Ελληνική Βιομηχανία

Αύξηση πωλήσεων 34%, το 2015, για τη βιομηχανία στρατιωτικών ενδυμάτων ΣιαμίδηςΜεγάλη αύξηση πωλήσεων, η οποία συνοδεύτηκε από βελτιωμένη κερδοφορία, κατέγραψε το 2015 η βιομηχανία Κ. ΣΙΑΜΙΔΗΣ, η οποία κατασκευάζει ειδικών χρήσεων υφάσματα, ενδύματα και συστήματα προστασίας και έχει στο ενεργητικό της τον εφοδιασμό με προϊόντα της, μεταξύ άλλων, των ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Τα προϊόντα της παράγονται καθετοποιημένα με πρώτη ύλη μόνο το νήμα και είναι πιστοποιημένα από αναγνωρισμένα εργαστήρια, σύμφωνα με τα ισχύοντα διεθνή πρότυπα.

Οι πωλήσεις της τον χρόνο που πέρασε ήταν ύψους 8,4 εκατ. ευρώ, κατά 34,3% αυξημένες έναντι του 2014. Το μεικτό της περιθώριο βελτιώθηκε από το 18,2% το 2014 στο 20,5% το 2015 και τα μεικτά κέρδη της ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ (+51,2%). Ωστόσο, η σημαντική άνοδος των λειτουργικών δαπανών δεν επέτρεψε ανάλογη εξέλιξη των κερδών προ φόρων και τόκων (EBIT), τα οποία διαμορφώθηκαν στο επίπεδο του 0,81 εκατ. ευρώ, από 0,685 εκατ. ευρώ το 2014, βελτιωμένα κατά 18,5% και ίσα προς το 9,7% των πωλήσεων έναντι 11% το προηγούμενο έτος.

Τα κέρδη προ φόρων της εταιρείας Κ. Σιαμίδης διαμορφώθηκαν στις 234.000 ευρώ έναντι 94.000 ευρώ το 2014. Επίσης, τα καθαρά κέρδη της μετά την αφαίρεση των φόρων ήταν 138.000 ευρώ, βελτιωμένα κατά δυο φορές.

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την εφαρμογή των τροποποιημένων ελληνικών λογιστικών προτύπων, βάσει του νόμου 4308/2014. Λόγω της εφαρμογής των τροποποιημένων προτύπων εμφανίζονται διαφοροποιημένα ορισμένα οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2014.

Τα ίδια κεφάλαια της επιχείρησης έφτασαν τα 5,3 εκατ. ευρώ, αποτελώντας το 35,3% του συνόλου των απασχολουμένων κεφαλαίων, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Τα πάγια στοιχεία αντιπροσωπεύουν το 62,3% του συνόλου ενεργητικού.

Από το 1998 η εταιρεία λειτουργεί στα Οινόφυτα Βοιωτίας σε κτιριακές εγκαταστάσεις με σύγχρονο εξοπλισμό παραγωγής και ελέγχου και με διαδικασίες πιστοποιημένες κατά ISO 9001:2000 από τον TUV Cert.

Παράγει αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλεξίσφαιρα κράνη, αντιπυρικές στολές από Nomex® για πυροσβέστες, πιλότους, πληρώματα τανκς και πλοίων και ειδικές δυνάμεις, σύμφωνα με τα ΕΝ 531 και ΕΝ 469, στολές ειδικής προστασίας Gore-tex®, υφάσματα στολών ΠΒΧ, στολές και τζάκετ παραλλαγής με I.R. προστασία ή μονόχρωμα, αντανακλαστικά ενδύματα ΕΝ 471, στολές εξόδου και πουκάμισα για οπλίτες και αξιωματικούς, μπουφάν γραμμής πτήσης, αδιάβροχα τζάκετ και καμπαρντίνες. Επίσης, υφάσματα από βαμβάκι, βαμβάκι/polyester, μαλλί, μαλλί/polyester, πολυαμίδιο, Viscose, Nomex®, Kevlar®, καθώς και υφάσματα νοσοκομειακού εξοπλισμού.

Στους πελάτες της στην Ελλάδα συγκαταλέγονται τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας, το ΓΕΣ, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, η ΕΛ.ΑΣ. και το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΙΚΑ, επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, το Αττικό Μετρό, η ΔΕΠΑ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ο Αερολιμένας «Ελ. Βενιζέλος» και νοσοκομεία όπως το Ωνάσειο, το Ιασώ και το Υγεία.

Στους πελάτες της στην Ιταλία συγκαταλέγονται ο Στρατός, η Αεροπορία, το Ναυτικό και το Σώμα των καραμπινιέρων. Προϊόντα της εφοδιάζουν επίσης υπηρεσίες και επιχειρήσεις στην Κύπρο, τη Γερμανία, την Αλβανία και στα Σκόπια.

Την περίοδο 1993 - 1995 η επιχείρηση υλοποίησε επενδύσεις για την απόκτηση εξοπλισμού και τεχνογνωσίας για την παραγωγή αντιπυρικών υφασμάτων και ενδυμάτων από μετα-αραμιδικές ίνες (Nomex®), ενώ το 1998 μετεγκαταστάθηκε από την Αταλάντη Φθιώτιδας στα Οινόφυτα Βοιωτίας, σε καινούργιες κτιριακές εγκαταστάσεις, με μεθόδους και διαδικασίες ανάπτυξης και παραγωγής προσαρμοσμένες στο σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά EN ISO 9001. Το 1999 σύναψε license & commercial agreement με την εταιρεία W.L. Gore, για την παραχώρηση τεχνογνωσίας και δικαιώματος παραγωγής προϊόντων τεχνολογίας Gore-tex® για την παγκόσμια αγορά.

Το 2000 ολοκλήρωσε επενδυτικό πρόγραμμα για την παραγωγή αλεξίσφαιρων υφασμάτων και γιλέκων από kevlar®, πιστοποιήθηκε από την εταιρεία Dupont και υπέγραψε μαζί της license agreement για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης του εμπορικού ονόματος Kevlar®. Το 2001 έλαβε πιστοποίηση κατασκευαστικών δυνατοτήτων για αλεξίσφαιρα γιλέκα από τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας και της Ιταλίας, ενώ το 2003 επεξέτεινε την παραγωγική δυναμικότητα υφασμάτων Kevlar®, βελτίωσε την καθετοποίησή της και ανέλαβε τον εφοδιασμό της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Επίσης, τη διετία 2003 - 2004 είχε ιδρύσει την εταιρεία Eutex στην Αλβανία και έθεσε σε λειτουργία εργοστάσιο ραφής ενδυμάτων στο Αργυρόκαστρο, ενώ το 2005 υλοποίησε επένδυση για την ανάπτυξη και την παραγωγή αλεξίσφαιρων κρανών και πάνελ.

Η ανάπτυξη νέων προϊόντων και η αναβάθμιση των υπαρχόντων προϊόντων είναι βασικός στόχος της επιχείρησης. Για τον σκοπό αυτό διαθέτει ειδικό τμήμα R&D με κατάλληλο εξοπλισμό, όπως CAD. Το τμήμα αυτό συνεργάζεται με τεχνολογικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και στην Ιταλία.

Η επιχείρηση συμμετέχει σε διάφορα ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ, όπως αυτό που αφορά την ανάπτυξη αντιβακτηριδιακών υφασμάτων.

Οι συνολικές πωλήσεις της την περίοδο 2005-2015, δηλαδή στο διάστημα των έντεκα αυτών ετών, ανήλθαν σε 66,3 εκατ. ευρώ και απέδωσαν συνολικά κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) 6,05 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 9,1% των πωλήσεων. Επίσης, απέδωσαν συνολικά κέρδη προ φόρων 1,95 εκατ. ευρώ και μετά την πρόβλεψη για φόρους συνολικά καθαρά κέρδη 1,1 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 1,6% των πωλήσεων και το 1,7% του μέσου όρου των ιδίων κεφαλαίων της περιόδου.

Οι υψηλότερες πωλήσεις της είχαν καταγραφεί το έτος 2008, οπότε είχαν ανέλθει σε 9,7 εκατ. ευρώ.

Δείτε τον ισολογισμό της εταιρείας στα Οικονομικά Στοιχεία του site.

www.inr.gr, 26 Αυγούστου 2016ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ                RSS