inr.gr


Ελληνική Βιομηχανία

Συμφωνίες για τη στήριξη του αγροτικού τομέα και της μεταποίησης


Συμφωνία στον τομέα της συμβολαιακής κτηνοτροφίας με την κρητική βιομηχανία γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών προϊόντων Αφοί Καλογεράκη γνωστοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς στις 30 Οκτωβρίου.

Η σχετική συμφωνία, όπως και οι δεκάδες αντίστοιχες που προηγήθηκαν ανάμεσα στην Τράπεζα Πειραιώς και μεταποιητικές επιχειρήσεις, με βάση τα προγράμματα συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, αποσκοπεί στην άμεση και ενεργό υποστήριξη των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και στην ενίσχυση της παραγωγής μεταποιημένων προϊόντων υψηλής ποιότητας.

H βιομηχανία γαλακτοκομικών Αφοί Καλογεράκη εδρεύει στο Σμάρι Πεδιάδας του νομού Ηρακλείου Κρήτης. Ξεκίνησε τη δραστηριότητά της ως οικογενειακή επιχείρηση το 1949, κατέκτησε σταδιακά το αγοραστικό ενδιαφέρον της εγχώριας αγοράς και πλέον έχει παρουσία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες επεξεργασίας γάλακτος και παραγωγής τυροκομικών στην Κρήτη, με 100 σημεία συλλογής γάλακτος και περισσότερους από 550 συνεργαζόμενους κτηνοτρόφους. Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς, η επιχείρηση έχει υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις, ανεβάζοντας την παραγωγική της δυναμικότητα σε 60 τόνους γάλακτος ημερησίως. Διαθέτει πιστοποιήσεις για τη διαχείριση και την ασφάλεια τροφίμων σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000:2005 και το διεθνές πρότυπο IFS, καθώς και προϊόντα Π.Ο.Π. Το κέντρο διανομής και οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης στεγάζονται στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) Ηρακλείου Κρήτης. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός συμπληρώνεται με τους απαραίτητους ψυκτικούς θαλάμους και χώρους αποθήκευσης, καθώς και με χημείο για την ποιοτική ανάλυση των προϊόντων. Βασικό προϊόν της βιομηχανίας ΑΦΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ είναι η κρητική γραβιέρα διαφόρων τύπων (απλή, 12μηνης ωρίμανσης, light, με ρίγανη). Εκτός αυτής, παράγει κεφαλοτύρι, μαλακά τυριά (μυζήθρα γλυκιά-ξινή και ανθότυρο), καθώς και εδέσματα τύπου γιαούρτης.

Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός, ως γνωστόν, έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή του, όταν παραδώσει τα προϊόντα του στην επιχείρηση.

Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής κτηνοτροφίας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση, ενώ πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση των παραγωγικών πρωτοβουλιών στον πρωτογενή και τον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας.

Συμφωνία με την εταιρεία μελιού Μελίντα

Ακόμη μία συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας, αυτή τη φορά στον τομέα της τυποποίησης και εμπορίας μελιού, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς στις 11 Σεπτεμβρίου 2017.

Συμβαλλόμενος είναι η εταιρεία Μελίντα, η οποία λειτουργεί με τη μορφή της Ε.Π.Ε., διαθέτει εγκαταστάσεις στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης όπου εδρεύει και ασχολείται με την τυποποίηση και εμπορία μελιού. Η επιχείρηση το 2015 είχε καταγράψει ετήσιες πωλήσεις ύψους 15,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες προήλθαν σε συντριπτικό ποσοστό από προϊόντα της και σε μικρό ποσοστό από εμπορικές δραστηριότητες. Ιδρύθηκε το 2001, απασχολεί 20 εργαζόμενους και επεξεργάζεται ετησίως 8.000 τόνους μελιού. Η επιτυχημένη πορεία της χαρακτηρίζεται από αυξανόμενες πωλήσεις και σταθερές σχέσεις με τους πελάτες και προμηθευτές της.

Αρχικά η δραστηριότητα της εταιρείας ήταν κυρίως εξαγωγική, σταδιακά, όμως, στράφηκε και στην εγχώρια αγορά, στην οποία κατευθύνεται πλέον το 65% των πωλήσεών της. Στο εγχώριο πελατολόγιό της συγκαταλέγονται μεγάλες αλυσίδες supermarket (Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Lidl κ.ά.), στις οποίες διαθέτει τα προϊόντα της είτε με τη δική της επωνυμία είτε με ιδιωτικές ετικέτες, καθώς και μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες (Φάγε, Μεβγάλ, ΚριΚρι), η χαλβαδοποιία Χαΐτογλου και άλλες επιχειρήσεις. Στο εξωτερικό η επιχείρηση απευθύνεται κυρίως στις αγορές της Ευρώπης (όπως Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία κ.ά), των ΗΠΑ και του Καναδά, με βασικότερους πελάτες της αλυσίδες διεθνούς φήμης (Lidl, Neto, Aldi).

Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής μελισσοκομίας της Τράπεζας Πειραιώς, οι μελισσοκόμοι που συνεργάζονται με την εταιρεία θα έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους όποτε τη χρειάζονται και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχουν συμφωνήσει να της παραδώσουν.

Συμφωνία με την Α. Γιώτης

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει να αναπτύσσει δυναμικά, μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, που υλοποιεί, τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας, στήριξης του γεωργικού εισοδήματος και ενδυνάμωσης των μεταποιητικών επιχειρήσεων που εμπλέκονται στις παραγωγικές διαδικασίες.

Ειδικότερα, η Τράπεζα τον περασμένο Ιούλιο προχώρησε σε νέα συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας, αυτή τη φορά με τη μεταποιητική εταιρεία Αθανάσιος Γιώτης, με αντικείμενο την ενίσχυση της καλλιέργειας του ελληνικού σκόρδου από ανεξάρτητους παραγωγούς και παραγωγούς-μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκόρδου Βύσσας.

Η Α. ΓΙΩΤΗΣ δραστηριοποιείται περισσότερα από 80 χρόνια στον τομέα της επεξεργασίας και συσκευασίας μπαχαρικών, βοτάνων και φυσικών μειγμάτων. Αποσκοπεί στην παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας, σε συνδυασμό με υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση της πελατείας της. Διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής, οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς ασφάλειας και υγείας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα τρόφιμα. Επιπροσθέτως, η εταιρεία έχει υιοθετήσει το σύστημα H.A.C.C.P. και εφαρμόζει τα πρότυπα ISO πιστοποιημένα από την International Certification Bureau για το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων. Τα προϊόντα της υποβάλλονται σε εργαστηριακές αναλύσεις πριν και μετά το στάδιο της παραγωγής τους και επιπλέον πληρούν τα κριτήρια του αμερικανικού οργανισμού ASTA, ο οποίος ασχολείται διεθνώς με τον ποιοτικό έλεγχο μπαχαρικών.

Κομβικό σημείο στην εξέλιξη και την πορεία της ήταν το έτος 1973, οπότε άρχισε να δραστηριοποιείται αποκλειστικά με το εμπορικό σήμα «Captain’s», το οποίο και απέσπασε ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και σε αγορές άλλων βαλκανικών χωρών.

Η επιχείρηση, με την τεχνογνωσία που διαθέτει, τη δημιουργία πρωτοποριακών προϊόντων υψηλής ποιότητας, το εξειδικευμένο και άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της και την εφαρμογή σύγχρονων τεχνικών marketing, έχει εδραιώσει τη θέση της τόσο στην Ελλάδα όπου κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, όσο και σε λοιπές αγορές. Η διάθεση των επώνυμων προϊόντων της πραγματοποιείται είτε μέσω συνδεδεμένων εταιρειών είτε μέσω εμπορικών συνεργατών που καλύπτουν εμπορικά τις χώρες Κύπρος, Βουλγαρία, Ουγγαρία, πΓΔΜ, Σερβία, Ρουμανία, Γεωργία, Κροατία, Πολωνία, Δανία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστραλία και Καναδάς.

Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, οι συνεργαζόμενοι με την Α. Γιώτης παραγωγοί θα έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή της παραγωγής που έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν στην εταιρεία.

Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας αφορά ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούλησή της για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση της παραγωγικής δραστηριότητας στον πρωτογενή και τον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας.

Συμφωνία με την ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ.

Συνεργασία, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που υλοποιεί η Τράπεζα Πειραιώς, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και την ενίσχυση της παραγωγής προϊόντων ιδιαίτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως το ελαιόλαδο και οι βρώσιμες ελιές, ανακοίνωσαν στις 12 Ιουλίου η Τράπεζα και η βιομηχανική και εμπορική εταιρεία ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ., η οποία εδρεύει στη Μεσσηνία.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1994, αποτελώντας συνέχεια εταιρειών συμφερόντων της οικογένειας Γυφτέα, οι οποίες δραστηριοποιούνται από το 1964 στην εμπορία και την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων. Η έδρα της βρίσκεται στην Καλαμάτα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με γραφεία, γραμμή τυποποίησης και αποθηκευτικούς χώρους, ενώ τμήμα εξαγωγών της εταιρείας λειτουργεί στην Αθήνα. Η Αγροτική Βιομηχανία Μεσσηνίας, όπως είναι ο πλήρης τίτλος της ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ., συσκευάζει και εμπορεύεται ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, ξηρά σύκα, ξύδι, καθώς και προϊόντα τύπου antipasti.

Η προμήθεια των πρώτων υλών της ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ. συντελείται από αγροτικούς συνεταιρισμούς και από περίπου 3.000 παραγωγούς, που έχουν τις καλλιέργειές τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η επιχείρηση έχει κυρίως εξαγωγικό χαρακτήρα, καθώς οφείλει περίπου στο 95% του κύκλου εργασιών της σε εξαγωγές, διαθέτοντας προϊόντα της σε περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών Ιταλία, Σουηδία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδάς, Κίνα, Νότιος Αφρική). Περί το 5% των προϊόντων της διοχετεύεται στην εγχώρια αγορά, σε μικρές αλυσίδες σουπερμάρκετ.

Η εταιρεία υλοποίησε πρόσφατα επένδυση αξίας 2 εκατ. ευρώ, που αφορά κυρίως αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού και, δευτερευόντως, εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων εγκαταστάσεών της. Εφαρμόζει σύστημα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων κατά τα πρότυπα ΗΑCCΡ, BRC και ISO 9001 και διαθέτει σύγχρονο εργαστήριο χημικών και οργανοληπτικών αναλύσεων, πραγματοποιώντας αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους στα προϊόντα της.

Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, οι παραγωγοί - συνεργάτες της μεσσηνιακής βιομηχανίας θα έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, τη στιγμή που τη χρειάζονται, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη αποπληρωμή τους, όταν παραδώσουν τα προϊόντα τους στην εταιρεία.

Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας αφορά ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και των παραγωγικών προσπαθειών στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας.

Το 2015 η Αγροτική Βιομηχανίας Μεσσηνίας (ΑΓΡΟ.ΒΙ.Μ.) είχε καταγράψει έσοδα ύψους 47,5 εκατ. ευρώ, έναντι 28,9 εκατ. περίπου ευρώ την προηγούμενη χρήση, αυξημένα κατά 64,4% (+18,6 εκατ. ευρώ) σε ετήσια βάση. Το 46,5% των εσόδων της (σχεδόν 22,1 εκατ. ευρώ) είχε προέλθει από τις βιομηχανικές της δραστηριότητες και το υπόλοιπο 53,5% (περίπου 25,4 εκατ. ευρώ) από εμπορικές. Τα βιομηχανικά έσοδα είχαν αυξηθεί κατά 21,4%. Τα έσοδά της από πωλήσεις στο εξωτερικό ήταν ίσα προς το 95,5% των συνολικών.

Οι συνολικές πωλήσεις της τη χρονική περίοδο 2005-2015, δηλαδή στο διάστημα των έντεκα αυτών ετών, ανήλθαν σε 304,8 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά αποτελέσματά της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν κέρδη της τάξεως των 12,2 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 4% των πωλήσεων και το 8% του μέσου όρου των απασχολουμένων κεφαλαίων της περιόδου. Κατά την ίδια περίοδο, το συνολικό αποτέλεσμα της εταιρείας προ φόρων ήταν κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 1,3% των πωλήσεων και το 18,3% του μέσου όρου των ιδίων κεφαλαίων της περιόδου. Το αποτέλεσμα μετά την πρόβλεψη για φόρους ήταν κέρδη 1,25 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 0,4% των πωλήσεων και το 5,6% του μέσου όρου των ιδίων κεφαλαίων της περιόδου. Τα κέρδη την περίοδο αυτή προ φόρων και αποσβέσεων ήταν της τάξεως των 8,1 εκατ. ευρώ.

Συμφωνία με την εταιρεία Πέτσας

Συμφωνία συνεργασίας με τον όμιλο Πέτσας ανακοίνωσε στις 22 Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που υλοποιεί. Αντικείμενο της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι η ενίσχυση χιλιάδων εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία, καθώς και της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών.

Η εταιρεία Πέτσας ΑΕ ιδρύθηκε το 1984, με σκοπό την επεξεργασία βάμβακος για την παραγωγή υφασμάτων και την τροφοδοσία με πρώτη ύλη της μονάδας παραγωγής εσωρούχων που διαθέτει. Το 2009 ο όμιλος υλοποίησε επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,8 εκατ. ευρώ, με ίδια κεφάλαια, που αφορούσε την επέκταση των δραστηριοτήτων του στην παραγωγή βιοκαυσίμων.

Ο όμιλος διαθέτει δυο μονάδες παραγωγής βιοντίζελ στο Κουτσό Ξάνθης και στην Κομοτηνή του νομού Ροδόπης, εκ των οποίων αυτή της μητρικής εταιρείας Πέτσας έχει συνολική ετήσια δυναμικότητα 39.600 τόνους Συμφωνία για συμβολαιακή γεωργία με τον όμιλο εταιρειών Πέτσας ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς στις 22 Ιουνίου, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που η Τράπεζα υλοποιεί, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και την ενίσχυση της και αυτή της συγγενικής εταιρείας Εκκοκκιστήρια Κλωστήρια Βορείου Ελλάδος 23.760 τόνους. Η δεύτερη των εταιρειών αξιοποιεί τον παραγόμενο βαμβακόσπορο του εκκοκκιστηρίου της για την παραγωγή βαμβακέλαιου με υψηλή μετατρεψιμότητα σε βιοντίζελ, μειώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής του παραγόμενου βιοκαυσίμου. Για τον σκοπό αυτό έχει συνάψει συμβάσεις με βαμβακοπαραγωγούς που καλλιεργούν 23.000 - 25.000 στρέμματα.

Ο όμιλος συγκεντρώνει ελαιούχους σπόρους και συγκεκριμένα ελαιοκράμβη και ηλίανθο, οι οποίοι αποτελούν την πρώτη ύλη για την παραγωγή του βιοντίζελ, αποκλειστικά από τους γεωργούς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των νομών Ξάνθης και Ροδόπης. Η συνολική έκταση που καλλιεργείται για τη μητρική εταιρεία Πέτσας βάσει συμβάσεων για την παραγωγή ηλίανθου ανέρχεται σε 6.500 στρέμματα, ενώ η καλλιέργεια ελαιοκράμβης και ηλίανθου για την εταιρεία Εκκοκκιστήρια Κλωστήρια Βορείου Ελλάδος καλύπτει 2.500 στρέμματα και 9.200 στρέμματα, αντιστοίχως.

Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, οι παραγωγοί θα έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, τη στιγμή που τη χρειάζονται για να παράγουν τα προϊόντα τους, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή τους όταν τα παραδώσουν στις εταιρείες του ομίλου Πέτσας.

Η συγκεκριμένη συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας, όπως και οι αντίστοιχες προηγούμενες, αφορά ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση των παραγωγικών προσπαθειών στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας.

Συμφωνία με την εταιρεία Προϊόντα Γης Βοΐου

Στις 12 Ιουνίου η Τράπεζα Πειραιώς είχε ανακοινώσει συμφωνία με την εταιρεία Προϊόντα Γης Βοΐου στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία της και την ενίσχυση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008, με σκοπό την αναβίωση και διατήρηση της παραδοσιακής καλλιέργειας φακής στο οροπέδιο του Βοΐου. Στη συνέχεια οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν στην παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία και διανομή οσπρίων και ρυζιού που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Συσκευάζει και εμπορεύεται ποικιλίες φακής, ρεβιθιού, φασολιών, φάβας και ρυζιού.

Η επιχείρηση στεγάζεται σε ιδιόκτητο βιοτεχνικό κτήριο στο Τσοτύλι Κοζάνης. Διαθέτει σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και εφαρμόζει σύστημα ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων κατά το πρότυπο ISO 22000:2005. Αξιοποιεί τις εξαιρετικές ελληνικές ποικιλίες οσπρίων και τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και παράγει εκλεκτής ποιότητας προϊόντα της. Στους παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται παρέχει πλήρη γεωτεχνική υποστήριξη και προωθεί την εφαρμογή συστήματος ορθής γεωργικής πρακτικής. Οι εγκαταστάσεις της περιλαμβάνουν χώρους επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας των προϊόντων, σιλό αποθήκευσης, καθώς και γραφεία διοίκησης.

Συμφωνία με τη βιομηχανία Βιοντήζελ

Συμφωνία συνεργασίας με τη βιομηχανία βιοκαυσίμων ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ, στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που υλοποιεί, γνωστοποίησε στις 18 Μαΐου 2017 η Τράπεζα Πειραιώς.

Η συμφωνία προβλέπει την άμεση και ενεργό υποστήριξη των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία και την ενίσχυση της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών.

Η βιομηχανία έχει αντικείμενο την παραγωγή βιοντίζελ από ενεργειακά φυτά, όπως ο ηλίανθος και η ελαιοκράμβη. Αποτελεί μία από τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις του τομέα. Στεγάζεται σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις εμβαδού 1.500 τ.μ. στον Δρυμό Θεσσαλονίκης. Η επένδυσή της έχει υπερβεί τα δυο εκατ. ευρώ.


Εχει υιοθετήσει προηγμένα περιβαλλοντικά πρότυπα, εφαρμόζει το πλέον σύγχρονο πιστοποιητικό διασφάλισης ποιότητας κατά τα πρότυπο του ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 και διαθέτει, επιπλέον, πιστοποιητικό αειφορίας της Eurocert. Επίσης, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη, χρηματοδοτώντας προγράμματα για νέες δυνατότητες αξιοποίησης των βιοκαυσίμων και διαφόρων παραπροϊόντων για την παραγωγή ενεργειακών καυσίμων.

Οι πωλήσεις της το 2005 είχαν αυξηθεί κατά 49,6% και είχαν ανέλθει σε 7,45 εκατ. ευρώ, αποδίδοντας κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σχεδόν 1,2 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 0,83 εκατ. ευρώ και μετά την πρόβλεψη για φόρους κέρδη 0,57 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές πωλήσεις της βιομηχανίας βιοκαυσίμων τη χρονική περίοδο 2011-2015 ανήλθαν σε 35,2 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις αυτές απέδωσαν συνολικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 3,95 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 11,2% των πωλήσεων και το 12,7% του μέσου όρου των απασχολουμένων κεφαλαίων της περιόδου. Κατά την ίδια περίοδο, το συνολικό αποτέλεσμα της εταιρείας προ φόρων ήταν κέρδη 2,4 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 6,9% των πωλήσεων και το 18,4% του μέσου όρου των ιδίων κεφαλαίων της περιόδου. Τα κέρδη της μετά την πρόβλεψη για φόρους ήταν 1,75 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 5% των πωλήσεων και το 13,3% του μέσου όρου των ιδίων κεφαλαίων της περιόδου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της μετά την πρόβλεψη για φόρους, ήταν κερδοφόρος και τις πέντε εξεταζόμενες χρήσεις. Οι πωλήσεις της το 2011 ήταν ύψους 7,9 εκατ. ευρώ. Κατά την εξεταζόμενη περίοδο, τις μεγαλύτερες πωλήσεις, ύψους 8 εκατ. ευρώ, κατέγραψε το 2012.

Μέσω του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας, οι συμβεβλημένοι με την εταιρεία καλλιεργητές ηλίανθου και ελαιοκράμβης θα έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, όποτε τη χρειάζονται, καθώς και εγγυημένη την άμεση πληρωμή της παραγωγής που έχουν συμφωνήσει να παραδώσουν στη βιομηχανία.

Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας αφορά ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση των παραγωγικών πρωτοβουλιών στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας.

Συμφωνία με τον Συνεταιρισμό Λαμίας

Η Τράπεζα είχε ανακοινώσει στις 26 Απριλίου 2017 συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λαμίας για τις δραστηριότητές του στους τομείς του βάμβακος, του αραβοσίτου και του γάλακτος.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαμίας αριθμεί 285 μέλη και προέρχεται από συγχώνευση 77 συνεταιρισμών με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας. Ασχολείται με την παραγωγή φρέσκου αιγοπρόβειου και αγελαδινού γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, την εμπορία δημητριακών, την εκκόκκιση βάμβακος, την πώληση αγροτικών εφοδίων και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τους αγρότες.

Οι εγκαταστάσεις του περιλαμβάνουν 4 παραγωγικές μονάδες: εκκοκκιστήριο βάμβακος, ξηραντήριο δημητριακών με σιλό αποθήκευσης, κυλινδρόμυλο και εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος. Επίσης, ο συνεταιρισμός διατηρεί καταστήματα λιανικής πώλησης, μέσω των οποίων διοχετεύει τα γαλακτοκομικά του προϊόντα στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα του τα διαθέτει και στην Αττική, μέσω δικτύου διανομής.

Με το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς οι παραγωγοί του Α.Σ. Λαμίας θα έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται για να παράγουν το προϊόν τους, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη συμφωνημένη πληρωμή τους, όπως προβλέπει γενικότερα το σχετικό πρόγραμμα της Τράπεζας.

Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας αφορά σε ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση των υγιών και παραγωγικών προσπαθειών στον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας.

Συμφωνία με την ΕΛΒΙΖ

Στις 8 Δεκεμβρίου 2016 η Τράπεζα Πειραιώς είχε ανακοινώσει, στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης της συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που υλοποιεί, σχετική συμφωνία με τη βιομηχανία ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ. Απώτερος σκοπός της συνεργασίας είναι η διάθεση στους Ελληνες κτηνοτρόφους απλών και σύνθετων ζωοτροφών, καθώς και ισόρροπων μειγμάτων ζωοτροφών, για τη βελτίωση της οικονομικής απόδοσης των σιτηρεσίων τους.

Η ΕΛΒΙΖ ιδρύθηκε το 1963 και από το 1969 λειτουργεί με δυο εργοστάσια παραγωγής στο Πλατύ Ημαθίας και το Πετροχώρι Ξάνθης, όπου λειτουργούν βιομηχανικές εγκαταστάσεις έκτασης 18.362 τ.μ. και 7.869 τ.μ., αντιστοίχως. Στις μονάδες αυτές υλοποιούνται σταδιακά σημαντικές επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και άλλα πάγια στοιχεία.

Η επιχείρηση αποτελεί μια από τις πιο σύγχρονες βιομηχανίες σύνθετων ζωοτροφών στη χώρα. Εκτός από την κάλυψη των απαιτήσεων της πτηνοτροφίας, χοιροτροφίας, κονικλοτροφίας, βοοτροφίας και προβατοτροφίας, παρέχει πλήρη κτηνιατρική υποστήριξη στους πελάτες της, με κύριο στόχο τη διασφάλιση της υγείας του ζωικού κεφαλαίου και τη μεγιστοποίηση των αποδόσεών τους. Πιο συγκεκριμένα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική υποστήριξη των κτηνοτρόφων και τη διαρκή ενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν την υγεία και τις αποδόσεις των ζώων τους.

Η ΕΛΒΙΖ απασχολεί 67 άτομα. Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας εφαρμόζει πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης κατά τα πρότυπα ΕΝ ISO 22000:2005 και πραγματοποιεί καθημερινά αυστηρούς εργαστηριακούς ελέγχους για την εξασφάλιση της ποιότητας των πρώτων υλών (σιτάρι, κριθάρι, καλαμπόκι, λούπινο και σόγια), που προμηθεύεται κυρίως από την εσωτερική αγορά (80%) και δευτερευόντως από το εξωτερικό (20%). Πραγματοποιεί πωλήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ ποσοστό 10-15% των εσόδων της προέρχεται από εξαγωγές σε άλλες βαλκανικές χώρες. Ισχυροποιεί τη θέση της στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υλοποιώντας πρόγραμμα συνεργειών με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου των ζωοτροφών σε διεθνή κλίμακα.

Μέσω του προγράμματος της συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, οι παραγωγοί θα έχουν στη διάθεσή τους την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζονται, για να παράξουν τα προϊόντα τους, αλλά και εγγυημένη την έγκαιρη πληρωμή τους, όταν τα παραδώσουν στην εταιρεία.

Η νέα αυτή συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας αφορά ολοκληρωμένη χρηματοδοτική πρόταση και πιστοποιεί τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη του αγροτικού επιχειρείν και την ενθάρρυνση των υγιών παραγωγικών πρωτοβουλιών στον πρωτογενή και τον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας.Συμφωνία με τη βιομηχανία Β. Χαλβατζής

Η Τράπεζα είχε ανακοινώσει στις 7 Νοεμβρίου σχετική συμφωνία με τη βιομηχανία Β. Χαλβατζής & Σία, η οποία φέρει τον διακριτικό τίτλο «Μακεδονική», συνεχίζοντας την υλοποίηση του προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, που ενισχύει την αγροτική οικονομία και υποστηρίζει το γεωργικό εισόδημα σε όλο το φάσμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων.

Η εν λόγω εταιρεία είναι οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επεξεργασίας φρούτων και λαχανικών για περισσότερα από 40 χρόνια. Επίσης, είναι προσανατολισμένη στη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτομικών προϊόντων, επενδύοντας σταθερά σε τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό. Η παραγωγή των προϊόντων της γίνεται στο Ριζό Σκύδρας του νομού Πέλλας και η διαδικασία παραγωγής είναι πιστοποιημένη με ISO 22000 και BRC level A, γεγονός που αποτελεί διαβατήριο των προϊόντων της για απαιτητικές διεθνείς αγορές.

Τα βασικότερα προϊόντα της είναι μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, παραδοσιακά τουρσιά σε συσκευασίες doy pack και φρουτοσαλάτες χωρίς ζάχαρη. Επιπλέον, παράγει σειρά λαχανικών στον ατμό με την ονομασία «Αγρόκηπος Χαλβατζή», τα οποία αποτέλεσαν καινοτομική πρόταση στην κατηγορία του φρέσκου προϊόντος. Τα λαχανικά της δημιούργησαν νέα κατηγορία στη λιανική πώληση φρέσκων λαχανικών, με παντζάρι, καλαμπόκι, καρότο και κίτρινη κολοκύθα. Από το 2004 η επιχείρηση εξάγει προϊόντα της σε πλήθος ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η γεωργία βάσει συμβολαίων εντάχθηκε στην πρακτική της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να αξιοποιήσει την πείρα των παραγωγών της περιοχής με τις εξειδικευμένες απαιτήσεις παραγωγής των λαχανικών «Αγρόκηπος Χαλβατζή». Το αποτέλεσμα ήταν η σπορά, η καλλιέργεια, η συγκομιδή και η παραγωγή του τελικού προϊόντος να γίνονται κάτω από τον αυστηρότερο ποιοτικό έλεγχο και επιστημονική παρακολούθηση. Η καλλιεργητική διαδικασία πιστοποιείται με το σύστημα ολοκληρωμένης καλλιέργειας Global GAP, το οποίο εγγυάται ότι τα λαχανικά είναι ελεύθερα από υπολείμματα, φυτοφάρμακα και άλλες βλαβερές ουσίες.Αλλες συμφωνίες

Η προηγούμενη ανάλογη συμφωνία της Τράπεζας ήταν στα τέλη Οκτωβρίου με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου. Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, με τον οποίο επήλθε συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας, ιδρύθηκε το 1961 από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής, με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους. Η ανοδική πορεία του τον έχει αναδείξει έναν από τους σημαντικότερους Συνεταιρισμούς της χώρας.

Τα οινοποιητικά προϊόντα του Συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε περισσότερες από 60 ετικέτες (κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά, ρετσίνες, ούζο, τσίπουρο, καθώς και κίτρινο τσίπουρο με στίγματα κρόκου). Το αυθεντικό τσίπουρο Τυρνάβου έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης από το 1989, ενώ το τσίπουρο με γλυκάνισο, το τσίπουρο με κρόκο (σαφράν) και το «μαλτ» παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια τσίπουρο απέσπασαν χρυσά μετάλλια για την απαράμιλλη γεύση και το πλούσιο άρωμά τους στον διεθνή διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του οργανισμού International Organization of Vine and Wine, που έχει την έδρα του στη Γαλλία. Επιπλέον, ο Συνεταιρισμός, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Ιnterwine της Κίνας, απέσπασε βραβείο καλύτερου οίνου για τον «Ρόδοινο», έναν ιδιαίτερα αρωματικό ημίγλυκο οίνο από μοσχάτο Τυρνάβου.

Στην εγχώρια αγορά απορροφάται το 95% της ετήσιας παραγωγής του συνόλου των προϊόντων του Συνεταιρισμού, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα εξάγεται στις χώρες Γερμανία, Κίνα, Αυστραλία και Νιγηρία.

Με σκοπό την ανάπτυξη και την επίτευξη μεγαλύτερες εξωστρέφειας, ο Συνεταιρισμός έχει υλοποιήσει επένδυση εκσυγχρονισμού και βελτιώσεων των γενικών εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού του οινοποιείου, η οποία έχει σημαντική συμβολή στη βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών λειτουργίας του, καθώς και στο περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Επίσης, η Τράπεζα Πειραιώς στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 είχε ανακοινώσει συμφωνία για συμβολαιακή τραπεζική με την ξενοδοχειακή μονάδα Sea Side Resort & SPA και την εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Αφοί Καλογεράκη. Με το διευρυμένο πρόγραμμα συμβολαιακής τραπεζικής που υλοποιεί, η Πειραιώς ενισχύει την παρέμβασή της στη στήριξη της αλυσίδας αξίας του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα, μέσω του μοντέλου ολιστικής προσέγγισης που έχει αναπτύξει, με χρηματοδοτήσεις που αφορούν πλέον και τη λιανική διάθεση καθώς και την προβολή πιστοποιημένων ποιοτικών προϊόντων Ελλήνων παραγωγών.

Με την εφαρμογή του προγράμματος της συμβολαιακής τραπεζικής στον ξενοδοχειακό κλάδο, η Τράπεζα ενισχύει χρηματοδοτικά τη συμβολαιακή σύνδεση μεταξύ ξενοδοχειακών μονάδων και επιχειρήσεων/συνεταιρισμών που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που υλοποιεί και το οποίο συμβάλλει στην τόνωση της αγοράς των εγχωρίως παραγόμενων πιστοποιημένων γεωργικών προϊόντων.

Το Sea Side Resort & SPA, που βρίσκεται στην Αγία Πελαγία του νομού Ηρακλείου, είναι από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης, κατηγορίας 5 αστέρων. Οι ιδιοκτήτες της μονάδας, αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κρητικής μεσογειακής διατροφής, διατηρούν μακροχρόνιες και σταθερές συνεργασίες με εγχώριους προμηθευτές τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας και προωθούν το τοπικό στοιχείο και την αξία των ντόπιων προϊόντων. Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ, με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, είναι οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της γαλακτοκομίας από το 1949, προωθώντας την εξάπλωση των κρητικών προϊόντων πέρα από τα όρια της ελληνικής αγοράς, τη διάδοση της κρητικής κουλτούρας και την αποτελεσματική ενημέρωση για τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής. Τα προϊόντα της ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις και διατροφικές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας, ενώ περνούν από συνεχείς ελέγχους και πληρούν τις προδιαγραφές των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας ΗΑCCP και ISO 22000:2005.

Μέσω της σχετικής συμφωνίας, η ξενοδοχειακή μονάδα θα προμηθεύεται, βάσει συμβολαίου, γαλακτοκομικά προϊόντα από την κρητική βιομηχανία και κατ' αυτό τον τρόπο τα προϊόντα της γίνονται γνωστά και αναγνωρίσιμα στους ξένους επισκέπτες - καταναλωτές του ξενοδοχείου, οι οποίοι ενδεχομένως μπορούν να τα αναζητούν, είτε στην τοπική αγορά, είτε στην αγορά της χώρας τους, καθώς η Αφοί Καλογεράκη αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και συμμετέχει τακτικά σε διεθνείς εκθέσεις τροφίμων.

Στις 13 Ιουνίου 2016 η Τράπεζα είχε ανακοινώσει τη σύναψη συμφωνίας συμβολαιακής κτηνοτροφίας με τη δραμινή γαλακτοβιομηχανία ΝΕΟΓΑΛ.

Η εν λόγω επιχείρηση ιδρύθηκε το 1964 στη Δράμα, από συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων. Είναι μία από τις πρώτες γαλακτοβιομηχανίες της Βορείου Ελλάδος. Το 1999 εισήλθαν στη μετοχική της σύνθεση παραγωγοί γάλακτος και σε δεύτερη φάση οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας, γεγονός που ενίσχυσε την ανάπτυξη και την υγιή λειτουργία της.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα, γιαούρτι, τυρί, βούτυρο, κρέμα γάλακτος, παγωτά), με σημαντική παρουσία κυρίως στην τοπική αλλά και στην ευρύτερη ελληνική αγορά, κατέχοντας μερίδιο αγοράς περίπου 4,5% στην αγορά του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος. Καθημερινά παραλαμβάνει αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα από παραγωγούς των περιοχών Δράμας, Καβάλας και Σερρών. Διαθέτει τα προϊόντα της στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Σερρών, Ροδόπης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Εχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις εκσυγχρονισμού και βελτιώσεων κτιριακών εγκαταστάσεων και μηχανολογικού εξοπλισμού και λειτουργεί με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που πληροί όλους τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς κανονισμούς. Βασική της αρχή είναι η διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των εισερχόμενων πρώτων και βοηθητικών υλών, της επεξεργασίας τους, αλλά και της διακίνησης των τελικών προϊόντων. Εφαρμόζει πιστοποιημένα συστήματα κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 9001:2008 και ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2005. Παράλληλα, φροντίζει το περιβάλλον με την εφαρμογή πιστοποιημένου συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης κατά το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 14001:2004.Συμφωνίες άνω των 680 εκατ. ευρώ

Στα μέσα του 2016 υπερέβαιναν τα 680 εκατ. ευρώ τα εγκεκριμένα όρια πιστώσεων της Τράπεζας Πειραιώς στον τομέα της συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας, με το σχετικό πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2013 να περιλαμβάνει 17.000 παραγωγούς και περισσότερες από 170 μεταποιητικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πραγματοποιούν σε 73 χώρες εξαγωγές άνω του 1,35 δισ. ευρώ, δηλαδή αξίας αντίστοιχης προς το 20% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.

Η Τράπεζα συμπληρώνει την ολοκληρωμένη προσφορά της για τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα με πλήρη γκάμα προϊόντων που καλύπτουν κάθε εξειδικευμένη ανάγκη, όπως το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων αγροτών, την αγορά γης και εξοπλισμού και την ενεργητική προστασία της εκμετάλλευσης. Χρηματοδοτεί περισσότερους από 60.000 επαγγελματίες αγρότες μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων της. Επίσης, έχει σχεδιάσει τις απαραίτητες υποδομές και πολιτικές για την υποστήριξη της αξιοποίησης του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα τη στοχευμένη χρηματοδότηση βιώσιμων επενδύσεων.

Στην 26η Agrotica, η Τράπεζα είχε τη δική της συμμετοχή μέσω και του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη», το οποίο σχεδιάζει και προσφέρει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγροτών, για την προώθηση της βιώσιμης αγροτικής επιχειρηματικότητας. Προτεραιότητες των δράσεων της Τράπεζας στον τομέα αυτό είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων κεφαλαίων τόσο για κεφάλαια κίνησης όσο και για τις επενδυτικές ανάγκες των αγροτών. Με στοχευμένες και ορθολογικές χρηματοδοτήσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, όπως σημειώνει, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις μείωσης του κόστους παραγωγής, το οποίο αποτελεί καίριο ζήτημα για την ελληνική γεωργία.

Οι περισσότερες από 170 συμφωνίες συμβολαιακής γεωργίας και κτηνοτροφίας που έχει συνάψει με μεταποιητικές εταιρείες και συνεταιρισμούς αφορούν ολοκληρωμένες χρηματοδοτικές προτάσεις και πιστοποιούν τη σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση των υγιών και παραγωγικών προσπαθειών στον πρωτογενή και τον μεταποιητικό τομέα της οικονομίας.

www.inr.grΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ                RSS