inr.gr


Ελληνική Βιομηχανία

Αυξημένα έσοδα, το 2012, για την Πρότυπο Ελληνική Ζυθοποιία ΕΖΑ

H εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία ξεκίνησε την λειτουργία της το 1989 και αποτελεί μια ανεξάρτητη σύγχρονη και ανταγωνιστική ελληνική επιχείρηση, η οποία έχει διακριθεί για τα ξεχωριστά προϊόντα υψηλής ποιότητας και για τη σταθερή της θέση στην καταναλωτική συνείδηση της αγοράς και τις ισορροπημένες σχέσεις που έχει αναπτύξει τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους συνεργάτες της.

Η εταιρεία διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο ζύθου με υψηλό παραγωγικό δυναμικό και απασχολεί περισσότερους από 100 ειδικευμένους εργαζόμενους στην Αταλάντη της Φθιώτιδας.

Οι εγκαταστάσεις της εzα στην Αταλάντη εγκαινιάστηκαν το 1981. Διατηρούνται σε υψηλό επίπεδο, με άρτια συντήρηση και συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού. Η παραγωγική μονάδα της εzα είναι αρμονικά ενταγμένη στο φυσικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας για την παραγωγή το εξαιρετικής ποιότητας και σύστασης αρτεσιανό νερό του Παρνασσού και επιλεγμένες φυσικές πρώτες ύλες. Εφαρμόζει επιτυχώς ένα προηγμένης τεχνολογίας ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής και περιβαλλοντικής φροντίδας, συμμορφούμενη με τα πρότυπα ELOT EN ISO 22000:2005 για την παρασκευή μπύρας.

H εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία από το 2010 έχει επιλέξει να υποστηρίζει τη ζεστή και την κρύα αγορά με δικά της παραγόμενα προϊόντα, καθώς επίσης με διεθνείς συνεργασίες με ξένα ζυθοποιεία.

Παράγει δύο εξαιρετικά, υψηλής ποιότητας προϊόντα, την Berlin και την Pils Hellas, μέσω της διαδικασίας «Μακράς Ωρίμανσης» που διαρκεί τουλάχιστον 21 ημέρες. Πρόσφατα ήρθε να προστεθεί στο portfolio της εzα κι ένα νέο προϊόν που συμπληρώνει την γκάμα των προϊόντων της, η πρώτη ελληνική καλοκαιρινή μπύρα, Blue Island.

Αναλυτικότερα, η Pils Hellas είναι το πρώτο από τα προϊόντα που παρουσίασε η εzα στην ελληνική αγορά, την οποία λανσάρισε το 1996, δημιουργώντας την υποκατηγορία των «εθνικών μπυρών». Παρασκευάζεται από αγνά υλικά υψηλών προδιαγραφών με σύγχρονες τεχνικές ζυθοποίησης και ψήνεται, πριν διατεθεί στην κατανάλωση.

Η Berlin Premium Lager, μπύρα ανωτάτης ποιότητας, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο 2010. Η παρασκευή της Berlin ακολουθεί πιστά τον Γερμανικό Νόμο Αγνότητας του 1516: την αυθεντική εκείνη διαδικασία που επινοήθηκε και κατοχυρώθηκε, πριν από 500 χρόνια, για την παραγωγή ζύθου που υπερέχει σε γεύση και χαρακτήρα.

Τέλος, η Blue Island, το ολόφρεσκο προϊόν της εzα, είναι ένα προϊόν θα κερδίσει τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές λόγω της ελληνικότητάς της, της διαφορετικής γεύσης της και της μοντέρνας της συσκευασίας, σε διάφανη λευκή φιάλη. Η ποιότητά της την τοποθετεί ανάμεσα στις κορυφαίες μπύρες.

Πέρα από τα παραγόμενα προϊόντα, η εzα πρότυπος ελληνική ζυθοποιία εισάγει εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα από ζυθοποιεία του εξωτερικού, όπως η Arcobrau, η Krombacher και η Gulden Draak.

Το 2012 η εταιρεία κατέγραψε ετήσιες πωλήσεις ύψους 13,49 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 25,6%. Τα μεικτά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 11,6% και το αποτέλεσμα της χρήσης, ενισχυμένο με έκτακτα έσοδα, ήταν καθαρά κέρδη 1,38 εκατ. ευρώ.























ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ                RSS