inr.gr


Ελληνική Βιομηχανία

Εξαιρετικές οι επιδόσεις της εταιρείας εύκαμπτων υλικών συσκευασίας Χατζόπουλος το 2012

Περισσότερα από ογδόντα χρόνια επιτυχημένης πορείας μετρά η βιομηχανία Α. Χατζόπουλος, ηγέτιδα του κλάδου των εύκαμπτων υλικών συσκευασίας στην Ελλάδα.

Με παραγωγή που ξεπερνά τους 8.000 τόνους εύκαμπτης συσκευασίας και διαθεσιμότητα των προϊόντων της σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλον τον κόσμο, η επιχείρηση αποτελεί μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες στον τομέα της στην Ευρώπη.

Η Α. Χατζόπουλος διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και πλήρως οργανωμένο δίκτυο πωλήσεων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στελεχωμένα με εξειδικευμένο προσωπικό 230 ατόμων.

Τα τελευταία έτη προχώρησε σε επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, σε νέες τεχνολογίες, σε εγκαταστάσεις που διασφαλίζουν κορυφαίες συνθήκες υγιεινής και σε γραμμές παραγωγής, με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυσή της στις ώριμες ευρωπαϊκές αγορές.

Την πενταετία 2008-2012 η επιχείρηση εγκατέστησε μια νέα δεκάχρωμη βαθυτυπική γραμμή παραγωγής στις νέες εγκαταστάσεις της στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, εμβαδού 20.000 τ.μ., μια νέα λαμιναριστική τύπου combi, καθώς και δεύτερη γραμμή laser για την εγχάραξη των υλικών συσκευασίας. Επίσης, εγκατέστησε δύο κορυφαία συστήματα ανάμειξης μελανιών για την υποστήριξη τόσο των φλεξογραφικών όσο και των βαθυτυπικών της εκτυπώσεων, καθώς και υψηλής τεχνολογίας σύστημα ανάκτησης διαλυτών, για να μειώσει τις όποιες επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της στο περιβάλλον.

Η εταιρεία ακολουθεί πολιτικές σύμφωνα με το πρότυπο ISO 14001:2004 για την προστασία του οικοσυστήματος.

Η επιχείρηση αύξησε, εκ νέου, σημαντικά τον κύκλο εργασιών της το 2012. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της ανήλθαν στο μέγεθος-ρεκόρ των 51,78 εκατ. ευρώ, από 48,82 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος (+6,1%). Απέδωσαν δε μεικτά κέρδη άνω των 7,6 εκατ. ευρώ (+6,2%), κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων 8,67 εκατ. ευρώ (+13,7%), κέρδη προ φόρων 1,19 εκατ. ευρώ (+65,2%) και καθαρά κέρδη 0,96 εκατ. ευρώ, πολλαπλάσια εκείνων του 2011.

Κορμό της συνεχούς ανάπτυξης της επιχείρησης αποτελεί η εξαγωγική της δραστηριότητα, η οποία και αντιπροσωπεύει το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών. Οι πωλήσεις της εταιρείας στο εξωτερικό κατά την τελευταία δεκαετία έχουν τριπλασιαστεί. Η εξαγωγική της πολιτική αποσκοπεί στη μεγαλύτερη διείσδυση στις οικονομικά αναπτυγμένες αγορές.

Τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ.

Η επιτυχημένη πορεία στηρίζεται στη στενή σχέση με τους πελάτες, με την προσφορά προσαρμοσμένων λύσεων συσκευασίας, που απαντούν και επεκτείνουν τις προσδοκίες από τη συσκευασία. Οι πιο ενδεδειγμένες, ολοκληρωμένες λύσεις επιλέγονται σε συνεργασία με τον πελάτη, περιλαμβάνοντας εξειδικευμένες εφαρμογές και κορυφαία εξυπηρέτηση.

Η Α. Χατζόπουλος ΑΕ εκτυπώνει με τεχνολογία βαθυτυπίας και φλεξογραφίας, πολυστρωματοποιεί (lamination) και μεταποιεί το σύνολο σχεδόν των πλαστικών φιλμ, όπως το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), το πολυπροπυλένιο (PP), το πολυαιθυλένιο (PE), το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το πολυαμίδιο (PA), καθώς και αλουμινόφυλλο και χαρτί, για την παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας. Τα προϊόντα της απορροφώνται κυρίως από τις βιομηχανικές αγορές των τροφίμων, των καλλυντικών, των φαρμακευτικών προϊόντων και των ροφημάτων-αναψυκτικών. Οι καινοτόμες εφαρμογές της εταιρείας περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εσωτερικής εκτύπωσης μοναδικών κωδικών σε κάθε διαφορετικό πακέτο για προωθητικές συσκευασίες (x-Code), αλλά και την τεχνολογία X-Laser Cut για το εύκολο άνοιγμα των συσκευασιών. Επίσης, τα προϊόντα της περιλαμβάνουν πλαστικές ετικέτες, sleeves, σακούλες, καπάκια αλουμινίου (alu lids), εκτύπωση διπλής όψης, εφαρμογή cold seal και άλλες εφαρμογές/συσκευασίες.

Από παραγωγός χειροποίητων χάρτινων σακουλών το 1931, η εταιρεία Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ έχει εξελιχθεί σε υψηλής τεχνολογίας εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής πολλαπλών λύσεων εύκαμπτης συσκευασίας. Με επιχειρηματική φιλοσοφία την εστίαση στην ποιότητα και την εξυπηρέτηση του πελάτη, όραμα - στόχος της είναι η παροχή προστιθέμενης αξίας στον πελάτη, μέσω της τελειότητας στη συσκευασία. Η εφαρμογή στην πράξη αυτού του οράματος είναι και ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της επιχείρησης, η οποία συμμετέχει στο διεθνές πρόγραμμα SEDEX για τον έλεγχο και τη μέτρηση της απόδοσής της σε ζητήματα επιχειρηματικής-κοινωνικής ηθικής.

Η επιχείρηση εφαρμόζει Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008, το οποίο καλύπτει το σύνολο δραστηριοτήτων και λειτουργιών της εταιρείας, από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, την παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο, την πώληση, την υποστήριξη και την παρακολούθηση των προϊόντων μετά την πώλησή τους - αυτά ισχύουν για το σύνολο των προϊόντων. Παράλληλα, εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 22000:2005 και BRC/IoP.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ                RSS