inr.gr


Ελληνική Βιομηχανία

Κερδοφόρος η Θεοδώρου Αυτοματισμοί το 2012

Ο όμιλος Θεοδώρου κατέχει ηγετική θέση στα συστήματα αυτοματισμών και τεχνολογικών λύσεων για τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, με πείρα 25 χρόνων στην ελληνική αγορά. Περισσότερες από 4.000 εταιρείες από όλους τους κλάδους βελτιώνουν τις διαδικασίες τους χρησιμοποιώντας εξοπλισμό, λύσεις και υπηρεσίες από τις εταιρείες του.

Οι λύσεις για τη βιομηχανία και οι λύσεις για τις επιχειρήσεις είναι οι δύο τομείς των δραστηριοτήτων του.

Βιομηχανικός τομέας

Για τον βιομηχανικό τομέα o όμιλος παρέχει εξοπλισμό, συστήματα και αναλώσιμα υλικά για τα τελικά στάδια της παραγωγής και της συσκευασίας.

Οι εταιρείες του που δραστηριοποιούνται στον βιομηχανικό τομέα είναι η Θεοδώρου Αυτοματισμοί, η Ζήνων Αυτοματισμοί και η Νεύτων Τεχνολογίες.

Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί, μητρική εταιρεία του ομίλου, εξειδικεύεται από το 1985 στα συστήματα εκτύπωσης μεταβλητών πληροφοριών (ημ. λήξης, κωδικοί παρτίδας, βάρος κ.ά.), σε ατομικές και ομαδικές συσκευασίες, στις ετικετέζες, στα συστήματα βιομηχανικής ζύγισης και ελέγχου βάρους, καθώς και στα συστήματα ιχνηλασιμότητας και διαχείρισης παραγωγής.

Η επιχείρηση αναπτύσσει, επίσης, δραστηριότητα παραγωγής ετικετών και μελανοταινιών για θερμικούς εκτυπωτές, ενώ από το 2012 λειτουργεί εργαστήριο διακριβώσεων βιομηχανικών ζυγών διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 17025:2005.

Το 2012 η Θεοδώρου Αυτοματισμοί κατέγραψε έσοδα 10,09 εκατ. ευρώ, οι οποίες απέδωσαν κέρδη προ φόρων 1,01 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 0,75 εκατ. ευρώ.

Η Ζήνων Αυτοματισμοί σχεδιάζει, κατασκευάζει και υποστηρίζει συστήματα που αυτοματοποιούν τις διαδικασίες στα τελικά στάδια της παραγωγής (end-of-line): συστήματα εγκιβωτισμού, παλετοποίησης, διακίνησης, ταξινόμησης (sorting), αυτόματης αποθήκης, ελέγχου και εποπτείας γραμμών συσκευασίας.

Από το 1987, το όνομα Ζήνων έχει ταυτιστεί με την εισαγωγή των ρομπότ στην ελληνική βιομηχανία, έχοντας περισσότερες από 150 εφαρμογές (70 ρομπότ εν λειτουργία, εκ των οποίων τα 45 λειτουργούν σε εφαρμογές παλετοποίησης) στους κλάδους των τροφίμων, των ποτών, των φαρμάκων, των χημικών και των υλικών συσκευασίας.

Με άρτια εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, η Ζήνων δίνει έμφαση στην προσεκτική σχεδίαση των λύσεων, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη, την ολοκληρωμένη τεκμηρίωση των έργων, την υψηλή ποιότητα των κατασκευών και την ασφάλεια της παραγωγής.

Η Νεύτων Τεχνολογίες ιδρύθηκε το 2009 για να καλύψει αποτελεσματικά τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς για εφαρμογές βιομηχανικής ζύγισης (εκτέλεση συνταγών, ζύγιση σιλό και δεξαμενών, ζύγιση και έκδοση ετικέτας, στατιστικός έλεγχος ποιότητας, έλεγχος βάρους over/under, γεφυροπλάστιγγες, κ.ά.), καθώς και λύσεις περιτύλιξης παλετών με φιλμ.

Λύσεις για τις επιχειρήσεις

Για τους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών, ο όμιλος Θεοδώρου παρέχει εξοπλισμό εκτύπωσης και συλλογής δεδομένων, καθώς και λύσεις φορητής τεχνολογίας, εντός και εκτός των τειχών της επιχείρησης.

Οι εταιρείες του που δραστηριοποιούνται στον επιχειρησιακό τομέα είναι η Mobius-Datalex, η Αρχιμήδης Barcode Solutions και η Regate.

Έχοντας δημιουργηθεί από τη συγχώνευση με τη Mobius της Datalex, εταιρείας με εμπειρία από το 1984 στον χώρο των barcodes, η Mobius-Datalex αποτελεί αξιόπιστο διανομέα εξοπλισμού barcode για το κανάλι πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, παρέχοντας προϊόντα των μεγαλύτερων οίκων (Zebra, Motorola, Datalogic, Datamax O’Neil, Psion κ.ά.) σε ανταγωνιστικές τιμές και με άμεσες παραδόσεις.

Η Αρχιμήδης Barcode Solutions εξειδικεύεται από το 1992 σε λύσεις που αυτοματοποιούν τις διαδικασίες διακίνησης των προϊόντων στους χώρους της συσκευασίας και της αποθήκης: παραλαβές, picking, φορτώσεις, απογραφές, παρακολούθηση Lot/Serial No.

Η εταιρεία έχει υλοποιήσει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές στη βιομηχανία και τα logistics, με τη χρήση των φορητών τεχνολογιών και των barcodes. Η εγκατάσταση των λύσεων γίνεται μέσα σε λίγες ημέρες.

Η Regate εστιάζει σε λύσεις που αυτοματοποιούν τις λειτουργίες «εκτός των τειχών» της επιχείρησης, με τη χρήση των φορητών τεχνολογιών, όπως αυτοματοποίηση πωλήσεων (SFA), merchandising, διαχείριση τεχνικών εργασιών πεδίου (Field Service) και διαχείριση παγίων (Asset Tracking).

Από το 2004, οι λύσεις της Regate βοηθούν τους πελάτες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό να αυξήσουν την παραγωγικότητα των στελεχών στο πεδίο (πωλητές, merchandisers, τεχνικοί, κ.ά.), να μειώσουν το κόστος και να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών.

Με περισσότερες από 15.000 εγκαταστάσεις συστημάτων στη βιομηχανία, οι εταιρείες του ομίλου κατέχουν πάνω από 60% στις αγορές που δραστηριοποιούνται, σημειώνοντας συνολικό τζίρο 17 εκατ. ευρώ το 2012. Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του ομίλου, ο τζίρος το 2013 αναμένεται να αυξηθεί στα 19 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος στεγάζεται σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στην Παιανία Αττικής, ενώ απασχολεί προσωπικό 150 ατόμων. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τεχνική υποστήριξη των πελατών, με 50 άρτια εκπαιδευμένους τεχνικούς που εξασφαλίζουν μέσο όρο απόκρισης τέσσερις ώρες, από τους επτά σταθμούς τεχνικής υποστήριξης (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Κύπρος).

Επίσης, ο όμιλος αναπτύσσει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, με το 12% του ετήσιου τζίρου να προέρχεται από τις εξαγωγές σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Τουρκία.

Βασικός πυλώνας των εξαγωγών είναι τα αναλώσιμα θερμικών εκτυπωτών Labels Ribbons, επώνυμα προϊόντα υψηλής υψηλής ποιότητας, που παράγονται στις εγκαταστάσεις του ομίλου στην Παιανία και ενσωματώνουν τη μακρόχρονη εμπειρία και εξειδίκευση του ομίλου στην τεχνολογία και τις εφαρμογές εκτύπωσης ετικετών.

Από το 1998, οι ετικέτες και μελανοταινίες Labels Ribbons συνοδεύουν τις συσκευασίες προϊόντων χιλιάδων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, ο όμιλος Θεοδώρου συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους και πιο καταξιωμένους στον τομέα τους οίκους (Domino, Herma, Zebra, Mettler Toledo, Garvens, Espera, Robopac, Fanuc Robotics, Motorola, Datalogic κ.ά.).

Μετά από 25 χρόνια σταθερής και υπεύθυνης παρουσίας στον χώρο, o όμιλος Θεοδώρου λειτουργεί ως συνεργάτης (business partner) για τους πελάτες του και όχι ως απλός προ΅ηθευτής. Όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει ότι ΅πορεί να προσφέρει ολοκληρω΅ένη γκά΅α προϊόντων και λύσεων, με εστίαση στους χώρους δραστηριότητάς του, τεχνική υποστήριξη υψηλού επιπέδου, καθώς και τεχνογνωσία στη διασύνδεση και ολοκλήρωση, με την υφιστάμενη υποδομή των πελατών.

Τα τελευταία χρόνια ο όμιλος επενδύει συνεχώς στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες του μέσω των συνεργειών μεταξύ των εταιρειών του. Για παράδειγμα, στην έκθεση Συσκευασία 2012 παρουσιάστηκε η πρόταση του ομίλου για τη σύγχρονη, ανταγωνιστική και εξωστρεφή βιομηχανία: το PACK ARROW, δηλαδή ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την αυτοματοποίηση των τελικών σταδίων της συσκευασίας κάθε προϊόντος, από το τέλος της πρωτογενούς συσκευασίας έως την αποθήκευση ή τις αποστολές. Το PACK ARROW ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες του ομίλου (κωδικοποίηση, ετικετοποίηση, έλεγχος βάρους, εγκιβωτισμός, παλετοποίηση, περιτύλιξη παλέτας με φιλμ, διακίνηση συσκευασιών κ.ά.), προσφέροντας πλήρη έλεγχο και εποπτεία της γραμμής συσκευασίας, καθώς και ιχνηλασιμότητα των παραγόμενων προϊόντων.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ                RSS