inr.gr


Ελληνική Βιομηχανία

Πωλήσεις 75,2 εκατ. ευρώ και κέρδη 4,6 εκατ. ευρώ, το 2014, για τη ΡέηκαπΣε υψηλά επίπεδα παρέμειναν το 2014 οι πωλήσεις και τα κέρδη της εξαγωγικής βιομηχανίας προϊόντων ηλεκτρικής προστασίας Ρέηκαπ, η οποία διαθέτει μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις στη Δράμα, αν και μειώθηκαν σε σύγκριση με το 2013.

Οι πωλήσεις της επιχείρησης το περασμένο έτος, σύμφωνα με τον εταιρικό ισολογισμό της, περιορίστηκαν σε 75,2 εκατ. ευρώ, από 80,2 εκατ ευρώ το 2013, παρουσιάζοντας μείωση κατά 6,2% σε ποσοστό και κατά 5 εκατ. ευρώ σε αξία, σε ετήσια βάση.

Τα μεικτά κέρδη της μειώθηκαν κατά 18,8% στα 19 εκατ. ευρώ, λόγω συμπίεσης του μεικτού περιθωρίου κατά 3,9 εκατοστιαίες μονάδες (25,3% από 29,2%). Το γεγονός αυτό, αν και αντισταθμίστηκε εν μέρει από τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών, οδήγησε στην καταγραφή κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 6,8 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων αποτελεσμάτων 10,1 εκατ. ευρώ το 2013, μειωμένων κατά 32,8%.

Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν το 2014 σε 5,85 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 23,1%, ενώ τα καθαρά κέρδη, μετά την πρόβλεψη για φόρους, ήταν 4,585 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 5,645 εκατ. ευρώ τη χρήση 2013, μειωμένα κατά 18,8%.

Η ΡΕΗΚΑΠ αναγνωρίζεται ως πρωτοποριακή ελληνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της ηλεκτρικής προστασίας, του εξοπλισμού δικτύων και των τηλεπικοινωνιακών και ενεργειακών συστημάτων σε διεθνές επίπεδο.

Από την ίδρυσή της, το 1987, εξελίχθηκε σε διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία, με αντικείμενο την έρευνα και την ανάπτυξη προϊόντων, τεχνολογικών λύσεων και ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους τομείς της ηλεκτρικής προστασίας, της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών.

Στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της στη Δράμα παράγει τον μεγαλύτερο όγκο των προϊόντων της. Επιπλέον, παράγει προϊόντα της στο Αϊντάχο των ΗΠΑ και στο Βουκουρέστι, στη Ρουμανία. Θυγατρικές της λειτουργούν στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο, ενώ για εμπορικούς λόγους διαθέτει γραφεία στη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, το Μεξικό και τον Καναδά. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων της ανέρχεται σε 280 άτομα.

Οι διεθνείς πωλήσεις της Ρέηκαπ υπερβαίνουν συνήθως το 85% του συνολικού κύκλου εργασιών της, με το 50% περίπου των προϊόντων να απορροφάται από την αμερικανική αγορά.

Η εταιρεία δαπανά κάθε χρόνο σημαντικούς πόρους σε ανθρώπινο δυναμικό, νέες τεχνολογίες, εργοστασιακό εξοπλισμό και προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης.

Στον τομέα της ηλεκτρικής προστασίας κρίσιμου εξοπλισμού, η επιχείρηση αποτελεί προμηθευτή παγκόσμιων επιχειρηματικών κολοσσών υψηλής τεχνολογίας. Τα καινοτομικά προϊόντα που ανέπτυξε και παράγει, θωρακίζουν από τις απότομες υπερτάσεις κρίσιμες ηλεκτρονικές υποδομές σε ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως στις τηλεπικοινωνίες, τις ανεμογεννήτριες, τους βιομηχανικούς αυτοματισμούς, τους σταθμούς παραγωγής ενέργειας, τα αμυντικά συστήματα, τα αεροδρόμια και τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Η δυναμική ανάπτυξη της ΡΕΗΚΑΠ τα τελευταία χρόνια βασίζεται, όπως σημειώνει η ίδια, στο υψηλής εργασιακής στάθμης ανθρώπινο δυναμικό της, τη δημιουργικότητα και το ομαδικό πνεύμα των στελεχών της.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία διακρίθηκε ως καινοτομική εταιρεία στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό HSBC - European Business Awards, απέσπασε πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό εφαρμοσμένης έρευνας «Η Ελλάδα καινοτομεί» που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Eurobank και βραβεύτηκε από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών για τις εξαγωγικές επιδόσεις και τις τεχνολογικές καινοτομίες της.

Οι συνολικές πωλήσεις της την πενταετία 2010-2014, σύμφωνα με τον εταιρικό ισολογισμό της, ανήλθαν σε 301,4 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων κέρδη της την ίδια περίοδο ανήλθαν σε 37,7 εκατ. ευρώ. Επίσης, τα κέρδη της μετά την πρόβλεψη για φόρους ανήλθαν σε 28,6 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της το έτος 2014 ήταν μεγαλύτερες από εκείνες του έτους 2009 κατά 120,8% σε ποσοστό και κατά 41,1 εκατ. ευρώ σε αξία. Οι υψηλότερες πωλήσεις της είχαν σημειωθεί το 2013, οπότε είχαν ανέλθει σε 80,2 εκατ. ευρώ.

Δείτε τον ισολογισμό της εταιρείας στα Οικονομικά Στοιχεία του site.

www.inr.gr, 27 Μαΐου 2015ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ                RSS