inr.gr


Ελληνική Βιομηχανία

Στα 56,5 εκατ. ευρώ τα έσοδα της βιομηχανίας υλικών συσκευασίας Χατζόπουλος το 2014Αύξηση των πωλήσεων κατά 8% και βελτιωμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους 9,8 εκατ. ευρώ, ίσα προς το 15,9% του μέσου ενεργητικού της, κατέγραψε το 2014 η πρωτοπόρος βιομηχανία υλικών συσκευασίας Α. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της και ενισχύοντας το παραγωγικό δυναμικό της με νέο, καινοτομικό εξοπλισμό.

Η Α. Χατζόπουλος, ηγέτιδα εταιρεία του κλάδου των εύκαμπτων υλικών συσκευασίας στην Ελλάδα, με δύο μονάδες παραγωγής στη Θεσσαλονίκη και πωλήσεις σε περισσότερες από είκοσι χώρες, αποτελεί μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες στον τομέα της στην Ευρώπη.

Οι πωλήσεις της το 2014 αυξήθηκαν κατά 5%, ανήλθαν σε 56,5 εκατ. ευρώ και απέδωσαν κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 9,8 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 5% και ίσα προς το 17,4% των εσόδων και το 15,9% του μέσου ενεργητικού της. Επίσης, απέδωσαν κέρδη προ φόρων 1,0 εκατ. ευρώ (0,8 εκατ. ευρώ το 2013) και καθαρά κέρδη 0,6 εκατ. ευρώ (0,5 εκατ. ευρώ το 2013). Τα αποτελέσματα επιβαρύνθηκαν με ενσωματωμένες στο λειτουργικό κόστος αποσβέσεις 6,8 εκατ. ευρώ και χρηματοοικονομικές δαπάνες 1,9 εκατ. ευρώ.

Η εξαγωγική της δραστηριότητα αντιπροσωπεύει περί το 70% του συνολικού κύκλου εργασιών. Οι πωλήσεις της εταιρείας στο εξωτερικό κατά την τελευταία δεκαετία έχουν υπερτριπλασιαστεί. Η εξαγωγική της πολιτική αποσκοπεί στη μεγαλύτερη διείσδυση στις οικονομικά αναπτυγμένες αγορές.

Το σύνολο του ενεργητικού της στις 31.12.2014 ανήλθε σε 62 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 3,5%. Η αξία κτήσεως του μηχανολογικού της εξοπλισμού αυξήθηκε κατά 4,9 εκατ. ευρώ, λόγω νέων επενδύσεων.

Η Α. Χατζόπουλος εκτυπώνει με τεχνολογία βαθυτυπίας και φλεξογραφίας, πολυστρωματοποιεί (lamination) και μεταποιεί το σύνολο σχεδόν των πλαστικών φιλμ, όπως το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (PET), το πολυπροπυλένιο (PP), το πολυαιθυλένιο (PE), το πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το πολυαμίδιο (PA), καθώς και αλουμινόφυλλο και χαρτί, για την παραγωγή εύκαμπτων υλικών συσκευασίας. Τα προϊόντα της απορροφώνται κυρίως από τις βιομηχανικές αγορές των τροφίμων, των καλλυντικών, των φαρμακευτικών προϊόντων και των ροφημάτων-αναψυκτικών.

Οι καινοτόμες εφαρμογές της εταιρείας περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εσωτερικής εκτύπωσης μοναδικών κωδικών σε κάθε διαφορετικό πακέτο για προωθητικές συσκευασίες (x-Code), αλλά και την τεχνολογία X-Laser Cut για το εύκολο άνοιγμα των συσκευασιών. Επίσης, τα προϊόντα της περιλαμβάνουν πλαστικές ετικέτες, sleeves, σακούλες, καπάκια αλουμινίου (alu lids), εκτύπωση διπλής όψης, εφαρμογή cold seal και άλλες εφαρμογές/συσκευασίες.

Από παραγωγός χειροποίητων χάρτινων σακουλών το 1931, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε υψηλής τεχνολογίας εταιρεία σχεδιασμού και παραγωγής πολλαπλών λύσεων εύκαμπτης συσκευασίας.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, η Α. Χατζόπουλος το 2014 επένδυσε στην παραγωγή κυλίνδρων βαθυτυπίας. Το μέγεθος της επένδυσης πλησίασε τα 3 εκατ. ευρώ και η γραμμή παραγωγής τέθηκε σε λειτουργία τον Αύγουστο του 2014. Η νέα επένδυση αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο είναι διαθέσιμο στον τομέα παραγωγής και εγχάραξης κυλίνδρων βαθυτυπίας και αποτελεί ένα ακόμη βήμα καθετοποίησης της εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να λαμβάνουν άμεση εξυπηρέτηση και κορυφαία εκτυπωτικά αποτελέσματα.

Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε ειδικά σχεδιασμένη και διαμορφωμένη αίθουσα του νεότερου εργοστασίου της εταιρείας, στην οδό Σταδίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Το νέο αυτό βήμα προς την καθετοποίηση των δραστηριοτήτων εξασφαλίζει στην επιχείρηση πλήρες in-house έλεγχο ευαίσθητων παραγωγικών διαδικασιών και σαφή βελτίωση σε ευελιξία και ποιότητα εκτύπωσης. Βελτιώνει τη συνολική της απόδοση ως παραγωγού υλικών συσκευασίας υψηλής ποιότητας.

Η αυτόματη ρομποτική γραμμή AutoCon έχει δυνατότητα παραγωγής 30 κυλίνδρων βαθυτυπία ημερησίως, καλύπτοντας κάθε απαίτηση των πελατών σχετικά με τις διαστάσεις των προϊόντων και την ποιότητα εγχάραξης. Όλη η ροή παραγωγής είναι απόλυτα αυτοματοποιημένη μέσω εξειδικευμένου λογισμικού και ρομποτικού συστήματος, περιορίζοντας την ανθρώπινη παρέμβαση στο ελάχιστο. Επίσης, η γραμμή παραγωγής εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας και εργονομίας και καλύπτει πλήρως κάθε σχετική απαίτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Διασφαλίζονται, συγχρόνως, η ελάχιστη δυνατή εκπομπή CO2 στην ατμόσφαιρα και η κατάλληλη διαχείριση των παραπροϊόντων της επεξεργασίας και παραγωγής κυλίνδρων βαθυτυπίας.

Το βήμα αυτό παρέχει στην εταιρεία την υψηλότερη διαθέσιμη τεχνολογία, με την καλύτερη συνολική απόδοση. Την τοποθετεί στο κορυφαίο τεχνολογικό επίπεδο των παραγωγών βαθυτυπικών υλικών συσκευασίας στην Ευρώπη.

Ακόμη, τον Φεβρουάριο του 2015 και έπειτα από την οριστική και επιτυχημένη ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων δοκιμών, η εταιρεία έθεσε σε λειτουργία νέα μηχανή βαθυτυπίας Rotomec 4003 MP, στο δεύτερο υπερσύγχρονο εργοστάσιό της στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Με τον μοντέρνο και προηγμένο τεχνολογικά εξοπλισμό της η επιχείρηση ενισχύει ακόμη περισσότερο τη δέσμευσή της για άμεση, αποτελεσματική και άκρως ποιοτική εξυπηρέτηση των συνεργατών της, προσφέροντας εξαιρετικές λύσεις στον κλάδο της εύκαμπτης συσκευασίας. Η νέα γραμμή παραγωγής αναμένεται ότι θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Η μηχανή βαθυτυπίας Rotomec 4003 MP είναι τύπου wideweb, με φάρδος 1.350mm, μέγιστη ταχύτητα 450m/min, μέγιστη ικανότητα εκτύπωσης 10 χρωμάτων και ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 100.000.000m². Είναι εξοπλισμένη με πλήρως αυτόματα συστήματα εναλλαγής εκτυπωτικών εργασιών και κυλίνδρων χωρίς άξονες και διαθέτει in-line μονάδα για εφαρμογές coldseal σε σύμπτωση και lacquering. Το χαρακτηριστικό που τη διαφοροποιεί και ενδυναμώνει την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητά της είναι το ενισχυμένο σύστημα ξήρανσης των μελανιών (InkDryingSystem), το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη της μέγιστης ταχύτητας παραγωγής και της αποτροπής του κινδύνου blocking στα μητρικά ρολά. Παράλληλα, το σύστημα αυτό συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση τόσο των ιχνών υπολειπόμενων διαλυτών στο υλικό συσκευασίας (Solvent Retention) όσο και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο περιβάλλον, επιτρέποντας με αυτό τον τρόπο την ασφαλή συγκέντρωσή τους στο ειδικό σύστημα ανάκτησης στον χώρο όπου είναι εγκατεστημένη η νέα βαθυτυπική μηχανή.

Η υψηλή παραγωγικότητα συνδυάζεται από την εταιρεία με την κορυφαία αξιοπιστία και την άριστη ποιότητα, καθώς ο στόχος της είναι η εύκαμπτη συσκευασία στην τελειότητα!

Δείτε τον ισολογισμό της εταιρείας στα Οικονομικά Στοιχεία του site.

www.inr.gr, 3 Ιουνίου 2015ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ                ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ                RSS